Video vergaderen met teams meeting rooms

Wil je een afspraak plannen waarbij je gebruik wilt maken van de vergaderzaal met meeting bar? Nodig dan de vergaderzaal uit en zorg dat teams vinkje bij vergaderen is aangevinkt. Zodra de vergaderzaal de afspraak heeft geaccepteerd wordt de vergadering weergegeven op het scherm en kun je de afspraak starten door op "deelnemen" te klikken op de tablet of met behulp van de afstandsbediening.
IP Central levert twee typen vergaderoplossingen; mét en zonder tablet op tafel. Voor grote vergaderzalen gebruiken we meestal de tablets op tafel. Voor kleinere wordt een toetsenbord en/of afstandsbediening geplaatst.

Geplande vergaderingen
De vergadering is voor je ingepland samen met alle deelnemers. Daarbij is het belangrijk dat de optie teams vergaderen ook in outlook is aangevinkt. Je kunt de vergadering openen door op deelnemen te klikken op de tablet of met behulp van de afstandsbediening. Je hoeft dus niks te doen op je laptop.

Ad hoc vergaderingen
Heb je de vergaderzaal niet gereserveerd en wil je snel even vergaderen? Klik dan op nu vergaderen met de afstandbediening of de tablet. Type vervolgens de naam van de contactpersoon in en klik op de grote paarse knop vergadering starten.

Content delen
Wil je content delen op het scherm? Gebruik daarvoor de dongel. Open de content op je laptop en plug de dongel in. Je laptop zal de dongel herkennen als extern scherm en de content op je beeldscherm automatisch toevoegen aan de teams sessie. Hiervoor hoef je de lokale teams client niet actief te hebben.

Wil je content delen zonder een teams sessie? Selecteer daarvoor de optie delen met de tablet of de afstandbediening en stop de dongel in je laptop.

Veelgestelde vragen / FAQ
Q. Ik zie mijn meeting wel op het scherm of op de tablet staan, maar ik heb geen knop deelnemen. Hoe kan ik dit oplossen?
A. Vraag degene die de afspraak heeft ingepland om de optie "teams vergadering" in outlook alsnog aan te vinken.

Q. Mijn dongel maakt geen verbinding met de meeting bar.
A. Wacht een minuutje, klik op delen op de meeting bar. Zo nodig kun je de meeting bar en de dongel opnieuw aan elkaar koppelen door de USB poort van de dongel even in de meeting bar te stoppen.

Q. Ik heb geen meeting bar, maar wel een dongel. Hoe maak ik verbinding?
A. Stop de dongel in je laptop en volg de instructies op.