Roomcast - Draadloos presenteren - Windows

Het Yealink roomcast systeem is een klein zwart kastje dat op het scherm in je vergaderzaal is geplaatst. Met behulp van het Yealink roomcast systeem kun je draadloos op veel manieren verbinding maken met het scherm.

Je kunt op de volgende manieren verbinding maken met het scherm:

1. Met behulp van miracast (windows + k op windows laptops)
  2. Met behulp van airplay (voor mac)
  3. Met behulp voor google cast
  4. Met behulp van de USB Dongel

Optie 1: Miracast

Met de optie Miracast kun je op elke windows laptop Windows-toets + K toets, het scherm selecteren en draadloos verbinding maken. Hiervoor moet je wifi én bluetooth wel aan staan. Tevens moet op je laptop de volgende netwerkpoorten geopend zijn.
  • 5353 – UDP
  • 7236 – UDP and TCP
  • 7250 – TCP
Mocht je geen verbinding kunnen maken, probeer het met een paar minuten dan nog een keer. Lukt het nog steeds niet? Neem dan even contact op met je ICT beheerder, want dan staan de beveiligingsinstellingen op je laptop waarschijnlijk niet goed.

Optie 2: Apple airplay

Je kunt vanaf apple devices verbinding maken met het roomcast systeem door in te loggen op het ingebouwde access point in het roomcast systeem. De naam van het scherm en het wachtwoord vind je op het startscherm. Je hebt meestal dan ook toegang tot het internet. Zodra je bent aangemeld op de wifi in het roomcast systeem kun je via airplay het scherm selecteren en je scherm delen.

Optie 3: Google cast

Je kunt vanaf je android devices draadloos verbinding maken met het scherm door in te loggen op de wifi van het roomcast systeem. De naam van het scherm en het wachtwoord vind je op het startscherm. Je hebt meestal dan ook toegang tot het internet. Zodra je bent aangemeld op de wifi in het roomcast systeem kun je vanuit chromcast / je android device het scherm selecteren en draadloos verbinding maken.

Optie 4: Wireless display dongel

Wil je HD verbinding maken met het scherm? Gebruik dan zeker de dongel. Om de dongel te kunnen gebruiken moet je wel eenmalig de Yealink software installeren. Niet iedereen heeft daarvoor rechten op zijn of haar laptop. Mocht je die rechten niet hebben, neem dan even contact op met je ICT beheerder.

Stap 1: Stop de USB Dongel in de laptop, wacht even totdat er rechts onderin een pop-up komt. Klik op "selecteer wat u wilt doen"/

Stap 2: Klik op PresentationLauncher.exe uitvoeren

Stap 3: De dongel maakt zelf verbinding met het scherm. Op het scherm dat volgt kun je direct verbinding maken. Je kunt ook op de knop op de dongel klikken.

Links bovenin kun je selecteren of je je scherm wilt dupliceren of uitbreiden.

Mocht het ondanks deze vier opties niet lukken om verbinding te maken met het scherm, dan hebben we het roomcast systeem uit voorzorg voorzien van een langere kabel. Die kun je veilig uit het systeem halen om snel even via de kabel verbinding te maken.

Veelgestelde vragen / FAQ

Q. Als ik gebruik maak van de dongel dan krijg ik een melding. Waar moet ik op klikken?

A. Als het daadwerkelijk de Yealink Wireless presentation pod is dan kun je die gerust toe staan. Heb je daar de rechten niet voor? Neem dan even contact op met je IT beheerder.